4 fördelar med att spela strategispel

Strategispel är en spelgenre som handlar om att formulera planer och genomföra dessa så effektivt som möjligt. Du ska som spelare leda din civilisation eller land från födelsen till ett blomstrande rike.

Fyra av de främsta fördelarna med att spela strategispel online är:

  • Utvecklar kognitiva förmågor – Enligt studier kan de som spelar strategispel utveckla sina kognitiva förmågor, bland annat en snabbare förmåga till informationsbehandling, noggrannhet i kognitiva uppgifter och förmågan att ”skifta” mellan olika uppgifter.
  • Skyddar mot demens – Nya undersökningar pekar på att strategispel är speciellt bra för äldres hjärnhälsa, inte minst för att skydda mot demens och Alzheimers.
  • Förbättrar din problemlösningsförmåga – I statistiken visas att spela strategispel korrelerar positivt med problemlösningsförmåga och bra betyg i skolan. Det betyder att det inte skadar för barn och ungdomar spela strategispel emellanåt för att vässa hjärnans problemlösningsförmåga.
  • Stimulerar sociala förmågor – Att spela strategispel online är bra för att stimulera dina sociala förmågor och lära känna nya vänner. Dessutom uppmuntrar det till samarbete när du spelar i lag mot andra. Det är enkelt sätt att testa dina dina sociala förmågor utan att du behöver lämna ditt hem.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *