4 fördelar med att spela skjutspel

Färska studier om effekterna av dataspel har avslöjat att snabba skjutspel gör människor till snabbare och bättre beslutsfattare. Närmare bestämt kan det göra människor 25 procent snabbare på att fatta beslut. Det här är kanske inte så långsökt eftersom snabba skjutspel tvingar spelaren att fatta massor av snabba beslut, ofta på bara en bråkdel av en sekund. Den snabba takten i denna spelgenre stimulerar hjärnan till att fatta beslut snabbare och på ett mer exakt sätt. Med andra ord har skjutspel fördelen att förbättra reaktionsförmågan och vässa sinnet.

Fördelarna med att spela skjutspel kan sammanfattas med följande punkter:

  • Tränar upp blicken för detaljer – Med tanke på att spelare lägger tid på att fokusera på en skärm kan de lättare upptäcka små detaljer. Det tränar hjärnans förmåga till selektiv uppmärksamhet och ihållande uppmärksamhet.
  • Förbättrar den spatiala förmågan – Den spatiala och visuomotoriska förmågan förbättras eftersom att skjutspel kräver rumsuppfattning och navigering i en virtuell 3D-miljö.
  • Leder till bättre beslutsfattande och minne – På grund av det ökade blodflödet till prefrontalcortex i frontalloben kan spelare utveckla bättre beslutsfattande och arbetsminne.
  • Utvecklar inlärningsförmågan – Det har observerats att spelare lär sig nya färdigheter snabbare jämfört med icke-spelare.

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *